Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

21+1 συγγραφείς μας λένε τον καφέ

Πέρασε αρκετός καιρός πάλι από την τελευταία φορά που έγραψα book review, τόσος που έφτασε καλοκαίρι και κοντεύει να τελειώσει κιόλας. Πέρασαν λοιπόν δυο μήνες και κάτι, από τότε που έλαβα με email ένα χαριτωμένο και τελικά αγαπημένο ανάγνωσμα σε ηλεκτρονική μορφή! Επίσης πέρασε και μια εξεταστική διδακτορικού, με τον καφέ να ρέει άφθονο…

Στο θέμα μας…

Ο τίτλος του «21+1 Συγγραφείς μας λένε τον Καφέ»! Τον τίτλο όπως είναι λογικό τον λάτρεψα. Προϊδεάζει απευθείας ότι πρόκειται για coffee addicts, και τελικά από την πρώτη κιόλας σελίδα επιβεβαιώνεται. 21+1 διαφορετικές ιστορίες από 21+1 διαφορετικούς ταλαντούχους και δημιουργικούς συγγραφείς. «Πρωταγωνιστής» ο καφές! Ναι κι όμως! Από το «Καφεδάκι της μοίρας», τον «Φρέντο Εσπρέσο» και τον «Μακιάτο» έως και τον καφέ με γεύση «Μόκα» (που παρεμπίπτοντος μου αρέσει πολύ!) βλέπουμε σε κάθε σελίδα να οι διάφορες γεύσεις καφέ να δίνουν το άρωμά τους στις μοναδικές αυτές ιστορίες.  

Φωτογραφία: 21+1 συγγραφείς μας λένε τον καφέ
Ο έρωτας, η απογοήτευση, η συνήθεια, η ρουτίνα, ο πρώτος καφές της ημέρας, πρόσωπα αγαπημένα και πρόσωπα που χάθηκαν και πολλές ακόμη καθημερινές ιστορίες συνοδεύονται όλα με ένα καλό καφεδάκι. 

Καφές και βιβλία λοιπόν! Κι ένα βιβλίο αφιερωμένο αποκλειστικά στον καφέ. Οι λάτρεις του θα το διαβάσουν ξανά και ξανά, είτε ολόκληρο είτε αποσπασματικά. Όλοι θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους σε κάποια από τις ιστορίες. Η νοσταλγία και τα ανάμεικτα συναισθήματα κυριαρχούν… τόσο που σε προκαλούν να φτιάξεις ένα καφεδάκι και να συνεχίσεις το διάβασμα!

Καλό υπόλοιπο της Κυριακής σε όλους και καλό διάβασμα!  Δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο Goodreads και στο Facebook


Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου!