Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μη με λησμόνει, Κώστας Κρομμύδας

«Όλα, για κάποιο λόγο γίνονται» και πολλές ακόμη γνωστές παρόμοιες φράσεις επιβεβαιώνει η ιστορία αυτού του βιβλίου. Κεντρικοί χαρακτήρες μια γυναίκα με ένα μυστηριώδες παρελθόν, η Πέρσα και ο Κωνσταντίνος. Τρία διαφορετικά πρόσωπα, τρεις διαφορετικές ζωές που «ενώνονται» με έναν εντελώς μοιραίο τρόπο.

Κάποιες φορές οι έρωτες ξεκινούν παράδοξα. Για εκείνη το πέρασμα από την πορνεία ήταν καθοριστικός παράγοντας στη ζωή της, αλλά και ο λόγος που τη χώρισε για πάντα από τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε. Έχοντας πραγματικά βιώσει τα πάνδεινα, αυτή η μυστηριώδης γυναίκα καταλήγει χρόνια μετά από τα Γιάννενα στο Παρίσι, μόνη, να συντάσσει το τελευταίο γράμμα λίγο πριν πεθάνει, με την ελπίδα πως θα προλάβει να βρει και να δει αυτό που τόσα χρόνια κάποιοι της στέρησαν. Το παιδί της. Τα κατάφερε όμως;

Φωτογραφία: Καφές και Βιβλία
Η Πέρσα ή αλλιώς Περσεφόνη, έχει αφιερώσει τη ζωή της σε αυτό που αγαπά, τον χορό. Νέα, ταλαντούχα και γεμάτη όνειρα. Εδώ και αρκετά χρόνια είχε χάσει τους γονείς της σε τροχαίο. Πάντα τους θυμόταν με αγάπη, ειδικά όποτε επισκεπτόταν μέρος που μεγάλωσε, το Γαλαξίδι. Η ίδια, διατηρεί σχέση με έναν άνθρωπο που στην πρώτη δυσκολία την παρατά και φεύγει, αφήνοντάς τη καταχρωμένη και προδομένη. Η Πέρσα ως ρομαντική ψυχή, πάντα ήλπιζε μέσα της ότι κάπου θα βρει τον έρωτα. Σε μια από τις παραστάσεις τις, ένας άγνωστος καθόταν στην πρώτη σειρά και την κοιτούσε εκστασιασμένος. Ποιος νομίζετε πως ήταν αυτό το πρόσωπο;

Ο Κωνσταντίνος είναι φωτογράφος. Η ζωή του ήταν γεμάτη από μπερδεμένα γεγονότα, και σκηνικά βίας μεταξύ των γονιών του. Ο αλκοολικός πατέρας του, αστυνομικός στο επάγγελμα, έκρινε και κατέκρινε κάθε του επιλογή ακόμα και στην ενήλικη ζωή του. Κακομεταχειριζόταν τη μητέρα του, κάτι που ποτέ δεν θα του συγχωρούσε. Μια μέρα του ανατέθηκε μια δουλειά, στην οποία έπρεπε να φωτογραφίσει μια γνωστή χορεύτρια. Παρευρέθηκε σε μια από τις παραστάσεις της, με σκοπό να τη συναντήσει στο τέλος ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της φωτογράφησης. Ένα βλέμμα ήταν αρκετό για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι ερωτεύτηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Μια απρόσμενη αποκάλυψη, από ένα τρίτο άτομο τον φέρνει αντιμέτωπο με μια σκληρή αλήθεια που ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Με αριστοτεχνικό τρόπο ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ξετυλίγει μια αληθινή ιστορία που ξεκινά από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο, κι έχει όλα τα στοιχεία που διατηρούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο και ζωντανό από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Αστυνομικό στοιχείο, έντονα συναισθήματα, ψυχολογικές διακυμάνσεις, επιδέξιες περιγραφές και μυστηριώδεις χαρακτήρες συνθέτουν την πλοκή αυτού του βιβλίου. Ιδανικό για αναγνώστες που αγαπούν τις ανατροπές και τις αποκαλύψεις, και όχι μόνο.    

Αγοράστε το βιβλίο ΕΔΩ

Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου!