Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ήθος - Πάθος - Λόγος: Το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας, Λεωνίδας Γαλάνης

Βρισκόμαστε δυο μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, λίγο πριν ετοιμάσω την πρόοδο της διατριβής μου και να κλείσω για λίγες ημέρες τις σημειώσεις μου. Αναρωτιέμαι πώς να αποφορτιστώ και φυσικά για εμένα υπάρχει συνήθως μια μόνο απάντηση: Βιβλία. Τελικά ναι, επέλεξα ένα βιβλίο που το θεωρώ κατάλληλο για την ερευνητική περίοδο που διανύω. Η διατριβή δεν είναι παρά ένα πρωτότυπο θέμα σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όπου απαιτείται πνευματική διαύγεια, ικανότητες και αυστηρά καθορισμένα βήματα, προκειμένου να επιτυγχάνονται οι επιμέρους στόχοι της. Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα να διαβάσω αυτές τις μέρες το συγκεκριμένο βιβλίο θα αποκαλυφθούν παρακάτω. Την προσοχή σας λοιπόν!

Σύνοψη του βιβλίου: 

 «Ήθος – Πάθος – Λόγος» Το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας.

«Πως ένας απλός στρατιώτης επηρέασε τη ζωή 10.000 ανθρώπων».

Από την αρχαιότητα μέχρι το διάστημα. Από τον Σοπενάουερ μέχρι τον Μπρους Λι. Από τη μουσική βιομηχανία μέχρι την άγρια ζούγκλα. Από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι… τον Μπάμπη. Το μυστικό, που ήταν κρυμμένο σε ένα εγχειρίδιο ρητορικής, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί!


Προσωπική άποψη:

Τι θέλει άραγε να μας πει το παραπάνω πλαίσιο; Ποια η σχέση του με το τρίπτυχο του Αριστοτέλη «Ήθος – Πάθος – Λόγος»; Μήπως αυτό το τρίπτυχο μας αποκαλύπτει τελικά το μυστικό; Αυτό είναι κάτι που θα το αφήσω στη σκέψη και την κρίση του αναγνώστη.

Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την αυτοβελτίωση, αυτό που είναι ευρέως γνωστό πλέον ως “life coaching” όταν διαβάσει το βιβλίο του Λεωνίδα Γαλάνη, αμέσως θα αντιληφθεί ότι παρεκκλίνει από τα «κλισέ» βιβλία καθοδήγησης, αναζήτησης και βελτίωσης του εαυτού, που απλώς στοχεύουν στην υποκίνηση του ατόμου, τις περισσότερες φορές χωρίς επιστημονική χροιά.

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα πολύ στοχευμένων πρακτικών συμβουλών, ιστορικών γεγονότων και αριστοτελικής φιλοσοφίας. Ιστορικά και φιλοσοφικά στοιχεία εμπλέκονται έντεχνα και προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί η μη αναμενόμενη αναφορά της φιλοσόφου Ασπασίας ως γυναίκα με μεγάλη επιρροή στη διανόηση της αρχαίας Αθήνας και ευρύτερα. Ένα ακόμη σημείο που ξεχώρισα είναι ο ρόλος και η σημασία του μέντορα σε οποιοδήποτε στόχο θέλει να επιτύχει κάποιος. Κάτι που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

Η γραφή του βιβλίου είναι απλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνει σε ποιότητα. Διαβάζεται εύκολα και βοηθάει τον αναγνώστη να οξύνει την κριτική του σκέψη. Δεν περιορίζεται και δεν απευθύνεται σε συγκριμένο κοινό. Απευθύνεται σε όλους, είναι προσιτό και αυτά είναι δυο πολύ καλά επίσης χαρακτηριστικά ώστε να το επιλέξει κάποιος.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ! 

Καλή ανάγνωση σε όλους!

Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου!