Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Σκοτεινά πρόσωπα, Μια υπόθεση του ειδικού πράκτορα Τομ Λανγκ - Λουκάς Κατσώνης

Σήμερα - έπειτα από απουσία δύο μηνών, λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων - σας παρουσιάζω το νέο βιβλίο του Λουκά Κατσώνη, με τίτλο "Σκοτεινά Πρόσωπα. Μια υπόθεση του ειδικού πράκτορα Τομ Λανγκ". Το βιβλίο αυτό ήταν η συντροφιά μου τους δυο τελευταίους μήνες σχεδόν και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένη!

Σε αυτό το σημείο θέλω επίσης να ευχαριστήσω το συγγραφέα και καθώς και τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη για την αποστολή του αντιτύπου!

Σύνοψη του βιβλίου: 
Πέντε αλλοδαποί πληροφοριοδότες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο σύνδεσμός τους στην Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται νεκροί. Ο Άντριου Κούπερ, στέλεχος μεγάλης εταιρείας περιβαλ­λοντολογικών μελετών, ακούει τη γυναίκα του στο τηλέφωνο να συνωμοτεί για την εξόντωσή του και τρομοκρατείται.

Εγκέφαλος είναι ο Αλεξάντρ Ούτκιν, Ρώσος επιχειρηματίας, που έχει σκοπό να τον βγάλει από τη μέση προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση που έχει κάνει για φτηνό φυσικό αέριο. Ο Τομ Λανγκ, αποσπασμένος ειδικός πράκτορας στην Ευρωπαϊκή Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα έρθει στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντιτρομοκρατική θα προσπαθήσει να επιλύσει τις δύο υποθέσεις. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ανατροπές τέτοιες που κόβουν την ανάσα.

Προσωπική άποψη: 
Ξεκινώντας θα ήθελα να τονίσω ότι ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του βιβλίου είναι ότι διαβάζεται πολύ εύκολα. Η ροή της αφήγησης είναι γρήγορη αλλά ωστόσο πολύ καλή, παρ' όλο που η πλοκή δεν είναι καθόλου απλοϊκή, με τις ανατροπές να κυριαρχούν. Τα κεφάλαια είναι μικρά και «τοποθετημένα» με αριστοτεχνικό τρόπο ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη στο ζενίθ.

Οι χαρακτήρες είναι ολοκληρωμένοι, ντυμένοι με ένα φάσμα μυστηρίου ή και το μανδύα του ‘καθωσπρεπισμού’. Ο Τομ έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε έναν άνδρα που μέλημά του είναι να εξιχνιάζει υποθέσεις. 

Καφές και Βιβλία ©
Η αναδρομική αφήγηση βοηθάει στο να μάθουμε πολλά στοιχεία για το παρελθόν και τη ζωή του ευρύτερα. Ο κοινωνικός περίγυρος και η περιρρέουσα ιδεολογική ατμόσφαιρα δεν παραγκωνίζονται αλλά αναδεικνύονται επιδέξια μέσα από την αναδρομή.

Το πόσο συγκλονιστική είναι η πλοκή, είναι ευδιάκριτο από το πρώτο κεφάλαιο, ή μάλλον από την πρώτη κιόλας σελίδα. Μια στυγερή τριπλή δολοφονία σοκάρει τον αναγνώστη και τον προϊδεάζει για την εξέλιξη των γεγονότων.  

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως μέχρι τώρα έχω διαβάσει ελάχιστα αστυνομικά μυθιστορήματα, καθώς δεν ήταν πρώτα στις προτιμήσεις μου. Για να είμαι ειλικρινής είναι το πρώτο αστυνομικό βιβλίο που φιλοξενώ στο Καφές και Βιβλία. Πιστεύω πως έκανα την καλύτερη αρχή. 

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, η έλλειψη ενός τέτοιου ποιοτικού βιβλίου (που δεν κουράζει) στην κατηγορία αυτή είναι φανερή.

Οι λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων θα το λατρέψουν!

Αναμένουμε το δεύτερο! Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Σ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου!